Balmazújváros sportja napjainkra messze szállt virágkorától

Adásnap: 2019-04-26

https://youtu.be/-cUrb7i89_I Az elmúlt években élte Balmazújváros sportja talán legszebb korszakát.
A férfi kéziseink több éven keresztül a legmagasabb osztályban tündököltek, tiszteletet kiharcolva néztek farkasszemet a világhírű ellenfelekkel. Idegenlégiósok, rutinos játékosok ide vagy oda, ez a korszak lezárult. Ma a saját nevelésű játékosokat buzdíthatjuk a csarnokban.
A női kéziseink tavaly még egy Magyar Kupa mérkőzés erejéig, az NB I-ben szereplő Kisvárdát hozták el a Kőnig Rendezvénycsarnokba. Most pedig Hajdúnánásra kell utaznunk, hogy "hazai környezetben" bemutassuk játékukat.
Labdarúgó klubunk a bőcsi licencvásárlás után az NB II-es tagság megőrzéséért, majd az előkelő helyekért is harcolt, mígnem az első osztályban találta magát. Az NB I-re érkező külföldi játékosok szerethető közösséget formáltak. Mindent megtettek Balmazújvárosért. Azért a Balmazújvárosért, amely a legkisebb költségvetéssel indult az első osztályban. A pályán nem a pénz számít, az főként a hétköznapokat befolyásolja. A csapat erőn felül teljesítve, mindössze egyetlen gólra, továbbgondolva néhány percre volt az NBI-es tagság megőrzésétől. A Ferencváros elleni bravúrdöntetlen is kevésnek bizonyult. A nyár nagy változásokat hozott.
Dr. Tiba Istvánt kérdeztük a balmazújvárosi labdajátékok tanulságairól, jövő képéről.
Reméljük, Hegedűs Péter polgármestert is kérdezhetjük majd városunk sportjáról.

Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!