25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás a Semsey kastélyban

Adásnap: 2018-10-19

https://youtu.be/OgYhvPSvX5k A kortárs magyar vizuális művészet keresztmetszetét lehetetlen átfogni egy kiállításban. A "25 év 50 képzőművész 99 alkotás" című kiállítás augusztusban és szeptemberben két részben volt látható Hódmezővásárhelyen és Szentendrén, amely Balmazújvároson teljesedett ki.Ez is azt jelzi, hogy egyre népszerűbb a képzőművészet Magyarországon - tudtuk meg a kiállítás megnyitón Dr. Fabényi Juliától, a Nemzeti Kulturális Alap kuratóriumának elnökétől.
Dr. Cs. Tóth János, a kiállítás kurátora köszöntőjében hangsúlyozta, méltó helyen találkozott a két tárlat. A Semsey kastély Picasso, Rembrandt, Munkácsy remekművei után mutatja be a 99 kortárs alkotást.
Ismerős alkotókkal is találkozunk, Fátyol Zoltán festőművész és Kányási-Holb Margit Ferenczy Noémi-díjas textilművész, Balmazújváros Díszpolgára emelte a kiállítás megnyitó színvonalát. Hanics Katalin muzsikája, az akkordok ritmusa, a hangzatok harmóniája plasztikusan kiemelte a vásznakra, tablókra álmodott képek formai és színvilágának század eleji kavalkádját. A Semsey kastély tárlatai ide hozzák városunkba nemcsak a nagyvilágot, hanem a kortárs alkotók színe javát.
A tárlat 2018. december 14-ig várja az érdeklődőket.









Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!