Süsü és barátai az Ifjúsági és Közösségi Házban

Adásnap: 2018-09-14

https://youtu.be/EqQLtjB5D0Y Életre keltek a Csukás István, Halász Judit, Bodrogi Gyula, a Bergendy és még sok más varázslatos tehetségű művész által megálmodott és életre keltett legendás mesefigurák. Megyeri János szobrász és jelmeztervező panoptikum-szerű figurái a kicsik és nagyok szemében azonnal életre kelnek!
Igen, ők valóban élnek, közös emlékeinkben megszólalnak a feledhetetlen szinkronhangokon anekdota-szerűen rögzült párbeszédek, az ikonius jelenetsorok. Ez a mesevilág nem a poroszosan véres Grimm mesék egyfajta magyaros adaptációja, inkább egyfajta hungarikum.
Egy olyan korszakot idéz, mikor a televízió nem celebeket foglalkoztatott, hanem a korszak aktuális kiválóságait, legyen az animációs stúdió, vagy meseíró.
Ezek a mesék ma is működnek, nem kell magyarázni, aktualizálni. Az "antifitnesz" Gombóc Artúr tökéletes ellenpontja a Barbi baba őrületnek, az egy fejű, családjából kitagadott Süsű nem törekszik véres leszámolásra, mindannyian szeretendő figurák.
2018. szeptember 10-én délelőtt az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény óvodapedagógusa Szilágyiné Szabó Judit kalauzolta el a mese világába az intézmény egy csoportját.
Az ifjú és örökifjú rajongókat 2018. szeptember 19-ig várják az Ifjúsági és Közösségi Házban.

Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!