Kezdődhet az uszoda terveinek energiatakarékos módosítása

Adásnap: 2018-04-06

https://youtu.be/_73q-0pOaG0 A Balmazújvároson épülő tanuszoda terveinek módosítására 2018. március 27-én jelentek meg a hivatalos jóváhagyások a Magyar Közlönyben. Az előzményeket a képviselő testület ülésein folyamatában követhettük. Köztudott, hogy a gyermekeink oktatásához nélkülözhetetlen tanuszoda üzemeltetése minden városnak rendkívül költséges feladat. Érthető, hogy városunk minden esetben törekszik a gazdaságos üzemeltetésre.
Meleg vizes kútjaink a gyógyvíz mellett jelentős energiatartalmú, ugyanakkor fokozottan üvegházhatású, erősen metán tartalmú gáz kíséretében termeli ki pazar gyógyvizünket. A különböző pályázataink együttes megvalósításával saját erőműveket építünk városunkban, melynek segítségével a tanuszoda fenntartási költségei jóval alacsonyabbá válnak. Persze mindez annyira mégsem egyszerű, hiszen a megvalósítás szigorú szabályai olykor kihagyhatatlan, gyakran sokhetes várakozást eredményezhetnek.
Mégis, a türelem tanuszodát, azaz könnyebben üzemeltethető létesítményt eredményez. A jó dolgokra pedig mindig érdemes egy kicsivel többet várakozni.

Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!