Vasárnap választ az ország!

Adásnap: 2018-04-06

Ez a hétvége, pontosabban ez a vasárnap a demokrácia ünnepe Magyarországon. Áder János köztársasági elnök április 8-ra, vasárnapra tűzte ki az országgyűlési választások időpontját, mikor szavazatainkkal eldöntjük a parlamenti széksorok ülésrendjét.
Az egyéni képviselők mellett úgynevezett pártlistákra is szavazunk, az általunk kedvelt, vagy bizalmunkat megszerző politikai mozgalmakat juttathatjuk be az Ország Házába, a Parlamentbe. A voksolás módjáról, a helyiségekben kihelyezett információs táblák részletes útmutatóval segítenek.
Szavazatainkat mind a 17 a szavazókörben reggel 6 óra és este 19 óra között, a választás tisztaságára, a szabályokra ügyelő biztosok várják, illetve segítik.
Aki mozgásában akadályozott, vagy beteg, az a szavazókörökben vasárnap 15 óráig igényelhető nyomtatványok kitöltésével igényelhet úgynevezett mozgó urnát, hogy otthonában élhessen szavazati jogával.

A szavazás egy csodálatos dolog egy demokráciában, ahol a lakosság kifejezi véleményét az ország sorsának alakításáról. Közhelynek tűnik, viszont szó szerint igaz: minden szavazat, mindenki véleménye, voksa számít! Tegyük igazi, méltóságteljes ünneppé ezt a napot, ahol négy évre előre eldöntjük országunk fejlődésének irányát, eldöntjük gyermekeink, unokáink jövőjét!

Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!