Felavatták a II. Világháborús hősi emlékművet a városközpontban

Adásnap: 2018-03-30

https://youtu.be/J1SBHESfJWc Városunk lakosai az elmúlt évszázadban szinte minden fronton részt vettek a csatákban. Harcoltak népükért, országukért, városukért, családjukért. Ha kellett - és sajnos többször is szükség volt rá - nem kímélték magukat, több százan adták életüket szeretteikért. Ma nem divatos hazaszeretetről, áldozatról, hazafiságról beszélni. És mégis! Hősi halottaink előtt méltóképpen tiszteleg Balmazújváros.
2018. március 28-án Dr. Veres Margit polgármester és Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, miniszteri biztos gondolatai után Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok tisztelgett a hősök előtt.
Az emlékmű leleplezése után Dr. Cs. Tóth János, Balmazújváros Díszpolgára bemutatta az alkotást, összegezte az emlékmű elkészítésének szakaszait. A megemlékezésen Szabadi Árpád esperes, Hasulyó János címzetes kanonok, plébános áldotta meg hőseink emlékét. Nemzeti imádságunk, majd az ünnepségén végén a Szózat a Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának előadásában, Pál István őrnagy vezetésével hangzott el.

Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!