Köszöntő

Adásnap: 2017-12-22

Ezen a hétvégén minden a karácsonyról szól, feledve a napi gondokat, bajokat, szinte mindenki az ünnepre készül. Ilyenkor már a főnökök sem fürkészik szúrós tekintettel munkánkat, tán még a boltban sem haragszunk a pénztárnál elénk tolakodóra. Inkább csak legyintünk, legyen neki is most az egyszer karácsonya!
Karácsony. De milyen is ez a karácsony? Mit vegyek életem párjának, szüleimnek, barátaimnak, a gyerek angol tanárjának? Igen a múltkor is elfeledkeztünk a család barátjáról - micsoda szégyen volt...

Vegyük csak szépen sorba! Ez pedig olyan egyszerű! Mikor a gyermek megszületett a jászolban, milyen ajándékot is kapott? Ha belegondolunk, tulajdonképpen semmit, mindössze egy gondos, szerető anyát. Mária meg egy dolgos, szerető férjet.
Ahogy Böjte Csabától hallhattuk, pedig az Úr adhatott volna bármit, mondjuk egy pazar házat, vagy Józsefnek, az apának, az ácsnak mondjuk egy láncfűrészt. És nem. Mert nekik egymásra, a szeretetre, a törődésre volt mindössze szükségük. Tehát végül is az égvilágon mindent megkaptak.

Akkor most mit is kéne vennem ajándékba? Akciós telefont, tévét, hajgöndörítő, fényesítő robotgépet, vagy valami izgalmas parfümöt, starwars kelléket, vagy akár pisilős barbit a fa alá?
Böjte Csaba szerint mindez olyan egyszerű! Csak magunkat kell adnunk szeretteinknek, a soha el nem apadó szeretetet, az odafigyelést egymásra. Mert a szeretetet mindegy hányfelé osztjuk, mindig bőven marad, akciók, leárazások, kedvezményes csomagok nélkül is jut belőle mindenkinek. Talán még egy-egy nagy ölelés és ettől lesz igazán szép a karácsony.

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden nézőnknek!

Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!