Népszerű a káposzta a roma közösségben

Adásnap: 2017-09-15

https://youtu.be/L6lKC9OU1mc A III. Roma Kulturális Fesztiválon 2017. szeptember 9-én nemcsak a szokásos programokra várták a közösségeket a program szervezői. Most a roma gasztronómia kulisszáiba avatták be a nézőket a közösség tagjai.
Előszeretettel használják a só, bors, paprika, mellett a káposztát is alapanyagnak. A töltött káposztát nem sok embernek kell bemutatni, viszont a káposztás lecsó már sokaknak szokatlannak tűnhet.
Megtudtuk, a romáknál az egyik alap étel a káposztás lecsó. A lecsót sem kell bemutatni, paprika, paradicsom, hagyma egy kis fűszer és gyakorlatilag már kész is a lecsó, no de ők megspékelik egy kis káposztával is. Az ételek elkészülését többen tűkön ülve várták az Ifjúsági és Közösségi Házban.