A nádudvari utca felújítása csak a jövő évben várható

Adásnap: 2010-07-30

Hajdú-Bihar megye több mint 1500 km hosszú úthálózatából a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 2008 és 2013 között mintegy 270 km felújítása valósul meg.

Útjaink álaga az elmúlt 20 évben alaposan leromlott, hiszen a vasúti szállítások megszűnésével az áruforgalom szinte teljes egészében a közutakra került.

A problémát még az is tetézi, hogy a néhány évtizeddel ezelőtti mára pehelysúlyúnak számító pótkocsis IFÁk szerepét soktengelyű, 50 tonnánál is nehezebb óriáskamionok vették át.
Az utakat, melyek tervezéskori élettartama nagyjából 15 év, annak idején nyilvánvalóan nem erre a terhelésre méretezték.

Manapság a belvárosi útvonalak mentén lévő ingatlanok vitrinjeiben csörömpölő poharak jelzik a kamionforgalom eldurvulását. Nagyon várjuk az útfelújítást.

A már-már történelem előtti időket idéző belvárosi útszakasz a Nádudvari utca, patchwork mintázatú púp hátán púp és szakadék kihívásokkal megáldott remeke magáért beszél.
A Nagyhegyes Hajdúszoboszló közötti szakasz állapota erősen közelíti az életveszélyes minősítést.
Persze az elkészült útszakasz, mely a körforgalomtól a Balmazújváros tábláig tart sokak szerint nem éppen XXI. századi minőség.
A közútkezelő tájékoztatója szerint az elkészült útszakaszra a kivitelező 5 év garanciát vállalt.

Tisztelt látogatónk!

Az oldalon lévő videótartalmak megtekintéséhez engedélyezze az Adobe Flash Player futását!